<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Kelly Coat!

1950-talls regntøy som ble en slager
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær….

Kanskje det er et forslitt uttrykk, men det gjelder ikke for Helly Hansen som har kledd opp folk for å holde regnet ute i 142 år! Fra grovt lerret impregnert med linolje til plastens inntog etter 2.verdenskrig har Helly Hansen kontinuerlig kombinert teknologisk utvikling med funksjonalitet og mote. 

Ungdomsmote

I 1956 lanserte Helly Hansen en todelt seilerdress. Jakken ble veldig populær blant ungdom i alle samfunnslag. På 1950- og 60-tallet var Kelly Coat et favorittplagg enten du kjørte Vespa på Oslo vest eller digga rock på østkanten. Ekstra kult var det å tegne med kulepenn på ryggen - gjerne hvilke popidoler man hørte på. Sydvest og pompadour i matchende farger hørte også med. 

Utforming

Kelly Coat ble produsert i Linox, som var lerret belagt med plast. Jakken er halvlang, vid med rundt sveiset bærestykke, avrundet krage og innvendige lommer med store hjerteformede klaffer.  Den har fire knapper foran og sveisede knapphull og sømmer.

Navnet Kelly Coat

Helly Hansen så gjerne til Paris for moteinspirasjon, og det ble også produsert en lengre regnfrakk, Kelly Long Coat. Navnet på kolleksjonen har sin historie fra et kjent bryllup i Monaco samme år som den ble lansert. Da den verdensberømte , amerikanske skuespillerinnen, Grace Kelly ble fotografert på flyplassen i Nice sammen med fyrst Rainer, var hun iført den lange versjonen. Bedre reklame kunne ikke Helly Hansen få. Valget av navn var enkelt – det måtte bli Kelly Coat!