<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

kulTURtips: Gatelangs i gamle Moss

Ta med deg mobilen ut på en digital byvandring, og sammenlign dagens Moss med byen slik den var for over 100 år siden.

Vær din egen guide! Kombiner en spasertur med interessant historie. I 1913 dokumenterte fotografen Gustaf Lindman (1871-1950) hus, bygninger, og gater i Moss. Hvordan har byen forandret seg på disse hundre årene? Vi har samlet Lindemans 219 bilder av Moss – og gir deg nå en unik mulighet til å gå i hans fotspor.

Google Street View anno 1913!
Se bygårder, butikkfasader, bolighus og menneskene som bodde eller jobbet der. Lindemanns bilder av Moss utgjør en unik samtidsdokumentasjon av flere gater i sentrale Moss og Skarmyra sammen med de som bor og lever der. Fotografen har instruert beboere, butikkinnehavere, ekspeditører, håndverkere og andre til å stille seg opp, utenfor, på trappa og i flere av vinduene. Med sitt blikk for detaljer evnet Lindman å formidle verdifull kulturhistorie.

Kulturpunkt er et digitalt formidlingsverktøy med innhold fra norske og svenske museer. Appen tilgjengeliggjør lokalhistorie direkte på mobiltelefonen din. 

Slik kommer du i gang: 
Ved bruk av nettleseren på mobiltelefonen: Besøk https://kulturpunkt.org/museum/91 og tillat lokasjonsdeling.  

Alternativt kan du laste ned appen i din appstore:  

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kulturpunkt.kulturpunktapp 

iPhone https://apps.apple.com/no/app/kulturpunkt/id1231337138