Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Barnesyssel – en dag fylt med aktiviteter for hele familien!

I januar kan du lage ditt eget honninglys på Borgarsyssel, en aktivitet som passer for de minste!

Visste du at det tidligste bivokslyset vi kjenner til stammer fra antikkens Hellas, og det var trolig et bursdagslys? Senere, rundt det 5. og det 6. århundre etter romerrikets fall, ble bivokslyset mer vanlig på grunn av mangel på olje for å tenne oljelampene som var rundt omkring. Bivokslyset var et fantastisk lys siden det ikke lyktet vondt, produserte lite røyk, og brente veldig rent. I januar kan du lage ditt eget honninglys på Borgarsyssel, en aktivitet som passer for de minste!


Du kan også vandre rundt i friluftsmuseet med et 20-talls antikvariske bygninger. I tårnet du står på byens takk i hjertet av Sarpsborg og kan du nyte den fantastiske utsikten.

På Borgarsyssel Museum vil du og din familie ha muligheten til å delta i aktiviteter spesielt tilrettelagt for barn. Fra å lære om historien til Sarpsborg til å delta i kreative verksteder, vil Barnesyssel være en dag fylt med minneverdige underholdning for hele familien.

I tillegg til våre aktiviteter tilbyr vi også en butikk og koselig cafe hvor du kan nyte en forfriskning etter å ha sett på våre utstillinger. Vi har også lagt stor vekt på å tilrettelegge for alle, uavhengig av behov, og på nettsidene våre finner du mer informasjon om universell tilrettelegging. https://ostfoldmuseene.no/borgarsyssel/tilgjengelighet

Vi gleder oss til å se deg og din familie på Barnesyssel på Borgarsyssel Museum! For mer informasjon og påmelding, vennligst besøk nettsiden vår.

For de som kommer med bil, har vi gode parkeringsmuligheter i nærheten av museet, og det er også mulighet for å lade elbilen på en ladestasjon i gangavstand.

For å gjøre planleggingen av besøket ditt enklere, kan du forhåndsbestille billetter til vårt arrangement i vår billettløsning https://booking.duell.no/ostfoldmuseene/borgarsyssel/event/barnesysselhonninglys. Om du tror du vil besøke oss eller andre museer i Østfold og Akershus, kan det også lønne seg å kjøpe et årskort. På denne måten kan du enkelt besøke museene så mange ganger du vil i løpet av et år.