Hopp til hovedinnhold

Julemarked på Borgarsyssel

Tradisjonen tro blir det igjen Jul på Borgarsyssel, og vi gjentar suksessen fra fjoråret! Sammen med iSarpsborg inviterer vi til julemarked på Borgarsyssel Museum.

  • 1/1
    Susanne Falch

I friluftsmuseet blir det markedsboder der du kan kjøpe alt fra lokalmat og håndverksartikler til de vakreste juledekorasjoner.

Museets bygninger er pyntet til jul, i 1950-talls leiligheten kan du møte husmora som gjør klar de siste forberedelsene, og i naboleiligheten anno 1850 bakes det med Øyabakeren Skoglund. I Husmannsstua kan du oppleve jul anno 1800, mens i løytnantsgården Snekkenes forberedes det til julefeiring på 1700-tallsvis med det norske geworbne reiment. I den gamle presteboligen Kirkeby har det gjemt seg småmus i mørke kroker. I Fru Aarslands butikk kan du kjøpe nostalgiske drops og andre søtsaker, og julehuset Østfold Form er større en noen gang hvor det bugner av julevarer. Kanskje finner du en gave til deg selv eller andre?

I Olavs hall får du se utstillingen Tusen rike år med gjenstander fra romer- og vikingtiden samt middelalderen. Det flotte Sørnesuret skinner i all sin prakt og de mindre kjente Torbjørn Egner-tablåene som viser Sarpsborgs rike byhistorie. I tillegg kan du se modelljernbanen til Sarpsborg modelljernbaneforening.


I Olavs hall serverer Palma de lekreste retter, og i Wegnerbrakka kan du kjøpe julegrøt, gløgg, kaffe og saft. Får du lyst på en digg pølse med tilbehør så får du kjøpt dette også på betongscenen.

Velkommen til vinterens vakreste eventyr på Borgarsyssel.

Lørdag:
Bli med på en tur med hest og vogn i Ruinparken.
Skriv din ønskeliste i Kantskjærerboligen og heng det på juletreet.
Koret Mixdur har konsert på museumsområdet fra kl. 12.00, og avslutter i Olavskapellet kl. 14.30.
Kl. 13.00 og 15.00 setter vi ut grøt til stabbursnissen.
Bli med på musejakt i Kirkeby.


Søndag:
Kl. 12:00 Juleblot med museets viking i Ruinparken
14.00 Vi setter ut grøt til stabbursnissen
15.00 Julekonsert med Sarpsborg kulturskole i Olavskapellet
Bli med på en tur med hest og vogn i Ruinparken
Skriv din ønskeliste i Kantskjærerboligen og heng det på juletreet.
Bli med på musejakt i Kirkeby.