<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Nysgjerrighetens magi

En aften på museet med Sørnesuret, mikrometeoritter og musikalsk stjernestøv

 (Foto/Photo)

Verdens mest kompliserte astronomiske ur

Visste du at et av verdens mest kompliserte astronomiske ur ble laget av nordmannen Rasmus Sørnes? Se det unike uret og hør den utrolige historien om den selvlærte urmakeren. Kvelden krydres med musikalske perler av Pauline Voss og et foredrag av Jon Larsen som samler inn og forsker på stjernestøv i urbane miljøer.

 (Foto/Photo)

Paulin Voss

lager popmusikk med inspirasjon fra flere genre og har bakgrunn som klassisk cellist. Hun har deltatt som sanger og cellist på mer enn 90 norske og utenlandske albuminnspillinger i genrene pop, rock, elektronika, jazz, singer songwriter og klassisk. Paulin har selv gitt ut fire soloalbum og flere singler med egen musikk på egen label Madebyme Records.

Denne kvelden har hun med seg Lorenzo Nardocci på piano og Veronica Eurenius på vokal/kor.

 (Foto/Photo)

Jon Larsen

var den første til å oppdage mikrometeoritter i urbane miljøer gjennom prosjektet Stardustsom ble etablert i 2009. I januar 2016 ble hele Larsens forskningsprosjekt evaluert ved Natural History Museum i London, og museet fastslo at Larsen har funnet en metode for å utvinne mikrometeoritter i bebodde områder av kloden. Jon har skrevet flere bøker om mikrometeoritter og er for tiden tilknyttet Universitetet i Oslo (Institutt for geofag) som gjesteforsker.

 (Foto/Photo)

Forhåndskjøp billetter til arrangementet