Hopp til hovedinnhold

Smaalensmarken

Smaalensmarken har vært en årlig tilstelning på museet i snart 100 år! Etter et års pause er markedet tilbake sterkere enn noen gang: velkommen til den ultimate familiedagen!

  • 1/1

Denne søndagen kan du vandre rundt i åpne hus; Borgarsyssel var en gang fylkesmuseum og har bygninger fra hele regionen. Her kan du bade i historien om løyntanten Otto Nicolai Sperling som bodde i museets første hus, Snekkenes. Eller hva med koselige Østfold-tunet og en ekte husmann-stue? Bakren fyrer opp bakerovnen i Kirkeby og kan by på fristelser derfra. Hva med å ta med deg et nybakt brød hjem? På torget utenfor kan du få kjøpt lokale godbiter som ost, saft og iskrem. Fru Aarslands butikk bugner av nostlagiske leker og sukkertøy, og 'gamle traktorens venner' står klare til å vise frem doninger som er et museum verdig nede på Østfoldtunet. Her får du også mulighet å prøve deg på nostalgiske barneleker som kaste på stikka, stylter, kaste på bokser og for de litt større, melkespannholding.

Husflidlaget flytter inn i Kantskjærerboligen og disker opp med kafè og hobbybord for de minste. La ungene skape et minne de kan ta med hjem fra denne søndagen. Sarpsorg kaninavlsforening stiller med lodne små og i tillegg får du mulighet til å stifte bekjentskap med lokalforeninger. Rokkeringen inntar Olavs hall sammen med treskjærer Firak. Kanskje har du lyst til å prøve det selv?

Borgarsyssel ønsker dere alle hjertelig velkommen til denne årlige Sarpsborg tradisjonen med lokalhistoriske røtter, en familiedag dere sent vil glemme.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1