<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Smaalensmarken: Tidenes bryllup!

Det er tusen år siden Olav Haraldsson giftet seg med den svenske prinsessen Astrid Olofsdotter og bryllupet stod i Borg. Et steinkast unna den historiske grunnen fylles museet av brudekjoler, blomster og barneaktiviteter. Vi dykker ned i bryllupstradisjonene og kjærlighetens historie og ber alle til en skikkelig feiring av det viktigste i livet, nemlig kjærligheten.

Smaalensmarken: Tidenes bryllup!

Velkommen til Smaalensmarken - tidenes bryllup! I år inviterer vi til en Smaalensmarken i kjærlighetens tegn.


Tid og sted
Borgarsyssel museum, Sarpsborg2. juni 2019 kl. 11.00 – 16.00

Vi dekker til fest i de gamle husene, fra 1700-tallets overdådige festbord til det enkle hjemmebryllupet i arbeiderleiligheten med terteskjell og cabaret. Det blir selvsagt den tradisjonelle bunadsparaden, det blir utstilling av brudekjoler, Kalnes skole lager brudeoppsatser og vi vil få demonstrert tradisjonell påkledning av brudepar. Kalnes videregående skole vi lage en tidstypisk frisørsalong der man kan oppleve ulike brudefrisyrer. Gammeltraktorens venner stiller med sine ikoniske traktorer. 

Vil du være med i bunadsparaden på Smaalensmarken?

Vil du gifte deg under Smaalensmarken?

For barna blir det Barnas gård, lefsebakst, ulike verksteder, folkedans, barneomvisning, kaninutstilling, kjøring med hest og vogn, gammeldagse leker, dropssalg og mere til. 

Et lite torgmarked blir det også i år, og vi serverer selvsagt den deilige rømmegrøten som hører Smaalensmarken til. I tillegg blir det mulig å få kjøpt både sveler, bryllupskake og pølser, ingen skal gå sultne hjem. 

Program: 

12:00: Fra innerst til ytterst: tradisjonell påkledning av brudepar

12:30: Barneomvisning: Kjærlighet er rare greier

13:00: Bunadsparade og dans på utendørsscenen i ruinparken

14:00: Barneomvisning: Kjærlighet er rare greier

14.00 - 16.00: Drop-in-vielser (!) Du kan faktisk gifte deg helt på ordentlig denne dagen! 

Priser: 

Voksne: 100,-

Barn: 50,- 

Vi håper dere vil feire kjærligheten sammen med oss på Borgarsyssel Museum. Vi elsker faktisk gjestene vårt ganske høyt. 

Vi elsker også samarbeidspartnerne våre fra BUL Sarpsborg, bygdekvinnelagene i Østfold, Sarpsborg historielag, Østfold husflidslag, Gammeltraktorens venner og Sarpsborg husflidslag. Ingen Smaalensmarken uten dere.