<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Utstillingsåpning: Dronning av Borg

Dronning av Borg - makt, kvinner og allianser gjennom tusen år er tittelen på sommerens nye utstilling på Borgarsyssel Museum. Velkommen til utstilingsåpning lørdag 15. juni.

  • Foto: Einar Flesjø, Domkirkeodden
    1/1
    Foto: Einar Flesjø, Domkirkeodden

I 1019 var det bryllup i Borg. Olav Haraldsson ble gift med den svenske prinsesse Astrid Olofsdotter, og en viktig allianse mellom Norge og Sverige ble etablert.

I år har Astrid og Olav tusen års bryllupsdag, og det er allianser som er hovedtema for den nye utstillingen i Olavs hall. Hvem var Astrid, hva betydde dette ekteskapet, hva er en allianse og hvordan har ekteskap vært utgangspunkt for alliansedannelse gjennom tidene? I denne utstillingen vil du få være med og lette på Astrids brudeslør - og i tillegg bli kjent med flere sterke kvinneskikkelser gjennom historien og deres allierte.

Utstillingen er laget i samarbeid med Olavsdagene og Sarpsborg kommune.

Utstillingen åpner lørdag 15. juni 12.00. Denne dagen er det gratis inngang på Borgarsyssel og det serveres forfriskninger.