<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />
 • (Foto/Photo)
  1/1
  Kjartan Abel Nilsen (Østfoldmuseene>)

Birkebeinernes flukt fra Folkenborg til Nidaros senhøsten 1205 er et av Norgeshistoriens største dramaer. Vi gjenskaper den spennende historien i form av et rollespill med dere i hovedrollene!

I samarbeid med Teamkraft har vi gleden av å tilby et historie- og lagbyggingsorientert rollespill med et konkurranseelement. Den historiske rammen er den begivenhetsrike borgerkrigstiden (år 1130-1240), som bar preg av maktkampen mellom birkebeinerne og baglerne. Spenningen nådde et klimaks da den mektige birkebeinerkongen Håkon Sverreson døde brått, og hans frille Inga fra Varteig, gravid med kongens sønn, befant seg midt i baglernes rike.

Rollespillet finner sted på Folkenborg Museum i Mysen, ca. 50 min fra Oslo. Storgården som lå her var et bygdesentrum i århundrer, og fungerte i høymiddelalderen som prestegård med egen kirke. Gården lå ved pilegrimsleden langs Glomma og var et naturlig stoppested for Inga og følget hennes på vei nordover. På dette stedet ble kongssønnen født og døpt våren 1204, og sammen med sin mor tilbragte han 1,5 år i skjul her før han var stor nok til å tåle reisen videre mot Nidaros.

Gruppen deles inn i to lag, henholdsvis birkebeinere og baglere. Lagene kjemper mot hverandre gjennom en rekke tidsriktige tvekamper før den dramatiske flukten avgjør hvilket lag som vinner Nidaros. Rollespillet tilpasses de fleste grupper, har en varighet på ca. 4 timer og foregår utendørs.


 • (Foto/Photo)
  1/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  2/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  3/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  4/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  5/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  6/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  7/8
  Aurora Olea Søbye
 • (Foto/Photo)
  8/8
  Aurora Olea Søbye

Grupper og priser
Vi skreddersyr FOLKR for ulike type grupper (bedrifter, foreninger, idrettslag, selskap o.l). Antall deltagere, type opplegg, tilleggsaktiviteter, menyvalg vil påvirke pris.  Dersom det er ønskelig med et med historisk foredrag, et godt måltid med historisk tilsnitt, vin- og cognacsmaking eller andre teambuilding-aktiviteter, tilrettelegger vi også for det. I tillegg tilbyr vi også lokaler for kurs og seminarer for inntil 50 personer (møter + bespisning) og opptil 70 personer (møter). Folkenborg Museums kafé har også et storkjøkken med kjølerom.

I samarbeid med Grys Catering skreddersyr vi en meny etter ønske. Det går også an å bestille fra vår ferdige meny.

Kontakt oss for et tilbud 
Ingar Diskerud (Instruktør og leder for Teamkraft),  ingar@teamkraft.no, tlf.: 93 45 34 84 eller 40 00 52 88.

Erik Tresselt (formidler på Folkenborg museum), erik@ostfoldmuseene.no, tlf.: 95 25 37 19.Med støtte fra Sparebankstiftelsen

 • (Foto/Photo)
  1/1

Med støtte fra:

Sparebankstiftelsen