<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Folkr – Flukten fra Folkenborg

Birkebeinernes flukt fra Folkenborg til Nidaros vinteren 1205-06 er et av Norgeshistoriens største dramaer. Vi gjenskaper den spennende historien i form av et rollespill der dere har hovedrollene.

  • 1/1

Hva?

I samarbeid med teambuilding-byrået Teamkraft har vi gleden av å tilby et historie- og lagbyggingsorientert rollespill med et konkurranseelement. Den historiske rammen er den begivenhetsrike borgerkrigstiden (1130-1240), som bar preg av maktkampen mellom de vestlands- og trøndelagsbaserte birkebeinerne og de østlandsbaserte baglerne. Spenningen nådde et klimaks da den mektige birkebeinerkongen Håkon Sverreson døde brått, og hans frille Inga fra Varteig befant seg midt i baglernes rike gravid med kongens sønn. Sammen setter vi i spill birkebeinernes dramatiske flukt mot tryggheten i Nidaros.

Hvor?

Rollespillet finner sted på Folkenborg museum. Storgården som lå her har vært et bygdesentrum i århundrer, og fungerte i høymiddelalderen som prestegård med egen Maria-kirke. Gården lå ved pilegrimsleden langs Glomma og var et naturlig stoppested for Inga og følget hennes på vei nordover. Her ble kongssønnen født og døpt våren 1204, og sammen med sin mor tilbragte han 1,5 år i skjul her før han var stor nok til å tåle reisen videre mot Nidaros.

Hvordan?

Gruppen deles inn i to lag, henholdsvis birkebeinere og baglere. Lagene kjemper mot hverandre gjennom en rekke tidsriktige tvekamper før den dramatiske flukten avgjør hvilket lag som går av med seieren. Det laget som samarbeider best vinner. Rollespillet kan tilpasses de fleste grupper, har en varighet på ca. 4 timer og foregår utendørs. 

  • 1/1

Pris?

Prisen avhenger av størrelsen på gruppen og hva slags opplegg dere ønsker. Rollespillet kan kombineres med foredrag, et godt måltid med historisk tilsnitt, vin- og cognacsmaking, samt andre teambuilding-aktiviteter. Vi kan tilby egnede lokaler for kurs og seminarer, spennende foredragsholdere m.m. 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale:

Ingar Diskerud (Instruktør og leder for Teamkraft)
Mail: ingar@teamkraft.no, tlf.: 93 45 34 84 eller 40 00 52 88

  • 1/1
    Kjartan Abel Nilsen