Hopp til hovedinnhold

Brugsområdet mellom fossen og slusene

Haldenvassdragets Kanalmuseum og Ørje Brug er et helhetlig kulturmiljø og et senter for opplevelser, aktiviteter og kunnskap om vassdragets kultur- og naturhistorie. Vi befinner oss lokalene til det gamle tresliperiet på Ørje Brug, bygget i 1897. Tresliperiet ble etablert som en følge av kanaliseringen som skjedde i Haldenvassdraget da Haldenkanalen ble bygd.

Dampbåtkaia

Det finnes flere gamle dampbåter i vassdraget, de to mest kjente er «D/S Turisten» og «D/S Engebret Soot».

Det finnes flere gamle dampbåter i vassdraget, de to mest kjente er «D/S Turisten» og «D/S Engebret Soot». Sistnevnte ble bygget på Nylands Mek. Verksted i 1861-62, og har verftets byggenummer 1. Noen av båtene som er hjemmehørende på Ørje er: «D/S Engebret Soot», «D/S Pasop», «D/S Mette Meng» og «D/S Ara». Det er et aktivt dampbåtmiljø på museumsområdet, hvor entusiaster samles til felles dugnad.

  • Rundreisen – et eventyr med Tertitten og D/S Turisten. I områdene mellom Akershus og Østfold var det tidligere tilrettelagt for turister på en måte som er vanskelig å forestille seg i dag. Bli med på «Rundreisen» med Tertitten og D/S Turisten. Ostfoldmuseene
  • Haldenvassdraget - biologi - overvåkning - miljø Ostfoldmuseene
i
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1