Hopp til hovedinnhold

Kongsten Fort

Kongsten Fort er blant Fredrikstads mange unike kulturminner. Fortet ble bygget i 1685 i tilknytning til festningsbyen og var en del av byens omfattende forsvarsanlegg. I dag eies og forvaltes Kongsten Fort av Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum. På fortet kan man leie både Proviantmagasinet og Kommandantboligen, samt kasematten og uteområdet, til selskaper og arrangementer.

Priser 2023

Proviantmagasinet og Kommandantboligen
helg (fredag – søndag, ofte kan du få tilgang allerede torsdag)
kr 13 000,-

Kun hovedlokalet - Proviantmagasinet
helg (fredag – søndag)
kr 10 000,-

Proviantmagasinet
ukedag (mandag – torsdag)
kr 6 500,-

Kommandantboligen leies ikke ut frittstående, kun som tilleggshus til hovedlokalet - Proviantmagasinet.

Historisk omvisning til selskapet/arrangementet
kr 2500,- per gruppe

Proviantmagasinet

Hovedlokalet på Kongsten Fort heter Proviantmagasinet. Her er det nyoppussede toaletter i kjelleren, samt nytt, romslig og velutstyrt industrikjøkken, begge deler ble ferdigstilt i 2011.
Den flotte spisesalen i Proviantmagasinet gir en helt spesiell stemning til ditt arrangement og tar opptil 60 i langbord.


Kommandantboligen

Kommandantboligen brukes gjerne i tillegg til Proviantmagasinet. Her er det en koselig peisestue med plass til 40 personer.
Det finnes et lite, utdatert anretningskjøkken på Kommandantboligen, men ikke servise, og ikke egne toaletter,  derfor leies/brukes Kommandantboligen mest som tilleggshus, spesielt ved større selskaper og arrangementer. 

Kommandantboligen vinterstenges fra cirka 1. oktober til cirka 1. mars. 

Ta kontakt  for pristilbud og informasjon. Vi kan også skreddersy pristilbud til arrangementer som er litt annerledes enn vanlig utleie, som aktivitetsdager, konserter og teater.

Kasematten

på Kongsten Fort er et spennende underjordisk rom inne i selve festningsmuren. Denne kan også leies i forbindelse med utleie / arrangementer på fortet, til leker og aktiviteter på uteområdet, eller lignende. 

Se pris og kontaktinformasjon under. Velkommen til å ta kontakt!

Kontakt bookingansvarlig

Booking-/arrangementsansvarlig | Arenakoordinator Kongsten Fort

Fredrikstad Museum