Hopp til hovedinnhold

Kongsten Fort

Kongsten Fort er blant Fredrikstads mange unike kulturminner. Fortet ble bygget i 1685 i tilknytning til festningsbyen og var en del av byens omfattende forsvarsanlegg. I dag eies og forvaltes Kongsten Fort av Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum. På fortet kan man leie Proviantmagasinet og Kommandantboligen til selskap og arrangement.

Kommandantboligen leies ikke ut frittstående, kun som tilleggshus til hovedlokalet - Proviantmagasinet.

Utleielokalene vinterstenges fra cirka 1. oktober til cirka 1. mars.

Det er mulig å bestille historisk omvisning til selskapet/arrangementet.

Proviantmagasinet

Proviantmagasinet består av to saler hvorav den ene er spisesalen, der det kan dekkes på til 60 personer. Den andre salen er kjøkkendelen med et romslig og velutstyrt industrikjøkken med kjølerom. I kjelleren er det toaletter + et hc-toalett.

Kommandantboligen

Kommandantboligen brukes gjerne i tillegg til Proviantmagasinet. Her er det en koselig peisestue med plass til 40 personer.
På det enkle kjøkkenet er det ikke servise. Kommandantboligen har heller ikke egne toaletter,  derfor leies/brukes Kommandantboligen mest som tilleggshus ved utleie. 

Ta kontakt  for pristilbud og informasjon. Vi kan også skreddersy pristilbud til arrangementer som er litt annerledes enn vanlig utleie, som aktivitetsdager, konserter og teater.

Kasematten

på Kongsten Fort er et spennende underjordisk rom inne i selve festningsmuren. Denne kan også leies i forbindelse med utleie / arrangementer på fortet, til leker og aktiviteter på uteområdet, eller lignende. 

Velkommen til å ta kontakt!

Kontakt bookingansvarlig

E-mail: inger.tvete@ostfoldmuseene.no

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1