<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Turist i egen by: Kulturhistorisk vandring på Skjærhalden

Skjærhalden på Kirkeøy er i dag kommunesenteret på Hvaler. Slik har det ikke alltid vært. Hvordan var det på Skjærhalden før i tiden? Hvorfor ser det ut som det gjør i dag? Hva er historien til de ulike bygningene og bedriftene

  • Kulturhistorisk vandring
    Kulturhistorisk vandring Kathrine Sandstrøm

Kystmuseet Hvaler inviterer til kulturhistorisk vandring på Skjærhalden lørdag 25. april. Guide er lokal kjentmann Henning Østby. Henning er født og oppvokst på Skjærhalden og kjenner godt til både historien og de som bodde her før i tiden.

Møt opp utenfor Kornmagasinet, som ligger ved rundkjøringen på torget, kl. 11.00 og bli med på en rundtur i historiens fotspor på Skjærhalden. Varighet ca. 1,5 time.

Gratis arrangement!

Turist i egen by er et arrangement for Nedre Glomma sin befolkning, som arrangeres av iSarpsborg og Visit Fredrikstad og Hvaler og Østfold Kollektivtrafikk, i samarbeid med Østfoldmuseene, Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune.

Bli bedre kjent med byen din, eller nabobyen – besøk museer, attraksjoner og opplev Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler. Lørdag 25. april 2020 er det klart for Turist i egen by i Sarpsborg, Fredrikstad og på Hvaler!

Dette er en enestående anledning til å besøke attraksjoner du spaserer forbi hver dag, men ikke har tatt deg tid til å stikke innom. Under Turist i egen by er det gratis inngang på museer og attraksjoner, gratis kollektivtransport i tillegg til gode rabatter og spesialtilbud en rekke steder. Tilbudene er mange både for barn og voksne.