Hopp til hovedinnhold

Gullsporen er åpen!

Nå er utstillingen Gullsporen fra Rød endelig her! Fredag 3.januar åpnet utstillingen til både jubel og fantastiske toner.

For en åpning!

230 mennesker hadde møtt opp fredag 3.januar for å overvære åpningen av utstillingen Gullsporen fra Rød. Fakkeltoget ankom Møllebyen til toner fra Dunderkjerringene, og for en stemning det var! Med avdelingsdirektør Bård Alsvik stemme ble vi geleidet gjennom vakre toner fra Rune Bekkhus og Helene Harr. Dette var en forsmak på balletten Jakten på Gullsporen. 

Sammen med ordføerr Hanne Tollerud åpnet Randi Synnøve Trandem utstillingen til stor jubel for de fremmøtte. 

For en utstilling!

Og for en utstilling det er! Gullsporen, som vår hedersgjest, er trygt plassert i et rom som viser Ryggelandskapet i området der den ble funnet. En film viser skyer som går over i himmelen som skal vise tiden som går. Hele rommet har nærmest en sakral undertone, og her får du muligheten til å studere sporens mange kriker og kroker. Men vi må ikke glemme at monteret også inneholder smygestolen og remendebeslaget. Til sammen er det en fantastisk gullskatt som du nå kan se på Moss by- og industrimuseum. (kl.12-17 hver dag til og med 20.januar, kl.12-15 21.januar) 

Men husk å lese tekstene også, her er det mye spennende å lære. Velkommen!

Se vårt bildegalleri

Foto: Jan Egil Woll/Fotoklubben Moss

  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1