Hopp til hovedinnhold

lab1 vil samle tingenes historier!

Kan ting fortelle, og hvilke historier forteller de? Dette er noe av det vi vil undersøke og finne ut av i museets idé-laboratorium.

  • Gullsporen blir Nye Moss kommunevåpen Trine Gjøsund

I mars 2018 åpnet vi lab1 som er et møtested som skal bidra til dialog mellom museet og kommunenes innbyggere. For oss er det viktig å vite hva befolkningen mener museet skal vise frem, og hvilke historier som er viktige å fortelle når vi åpner våre nye utstillinger i 2020. Da feirer vi at byen er 300 år og Moss og Rygge blir en kommune.

Under åpningen av lab1 utfordret vi varaordfører, Finn-Erik Blakstad, om å stille ut en gjenstand han mener representerer Rygge. Blakstad valgte kommunevåpenet med gullsporen. I 2020 er det gullsporen som skal pryde den nye storkommunenes kommunevåpen, og den kjente Mossekråka må finne seg nye marker.

Vi ønsker å vite mer om gullsporen. Hvorfor er den en så viktig som identitetsbærer? Har du et spesielt forhold til den eller en historie å fortelle? Hva synes du om at Mossekråka flyr og blir erstattet med en spore i gull?

  • 1/1
    Kulturhistorisk museum, UiO / CC BY-SA 4.0

I Moss kommunes bylab i Gågata vil vi jevnlig stille ut en ny ting vi ønsker historier om. Gjenstanden vil også bli presentert på Østfoldmuseenes nettside og delt på Facebook og Instagram. Har du en historie å fortelle, eller en mening du vil ytre, så utfordrer vi deg! Dette kan du gjøre ved å komme innom oss i museet, eller skrive den i kommentarfeltet. Vi ønsker at gjenstandene skal fortelle nye historier.