Hopp til hovedinnhold

Ship o'hoi Helly Hansen Elvstrøm supersoft

Helly Hansens rednings- og seilervester er verdenskjente. Denne modellen har navnet Helly Hansen Elvstrøm Supersoft og kom på markedet i 1969.

Elvstrøm-vesten

Elvstrøm-vesten ble produsert av Helly Hansens fabrikk Imak i København. Etter 1970 ble all produksjon av rednings- og seilervester lagt dit. Navnet Elvstrøm har vesten fått etter den verdenskjente danske seileren Poul Elvstrøm (1928-2016). Etter krigen vant han hele fire OL-gull og 11 gullmedaljer i VM.

  • 1/1

Eventyret startet alt i 1877

I 1877 begynte Helly Juell Hansen og kona Maren Margarethe å eksperimentere med å lage vanntett oljetøy hjemme på kjøkkenet. Dette ble starten på et industrieventyr med fabrikker både i Moss og utlandet og etablering av Helly Hansen som en internasjonal merkevare.

Samarbeid med profesjonelle utøvere

På slutten av 1960-tallet innledet Helly Hansen samarbeid med profesjonelle idrettsutøvere fra ski- og seilermiljøene. De hadde kunnskap og erfaring som kom Helly Hansens produktutviklingsarbeid til gode. Når produktet også gjennom sitt navn var knyttet opp til en verdenskjent seiler, ga dette signaler til mulige kjøpere om at denne vesten var funksjonell og sikker å bruke. I tillegg var det nok også status å bære en seilervest signert Poul Elvstrøm?

Utradisjonell vest

Seilervesten skiller seg fra de tradisjonelle redningsvestene både i utforming og bruk. Mens redningsvestene hadde innsydd skumplast i front og krage for å sikre at hodet skulle holde seg over vann om man falt over bord, er det i seilervesten lagt langt større vekt på funksjonalitet. I denne vesten er skumplasten tynnere, men fordelt rundt hele vesten. Dette gjør det lettere å bevege seg på liten plass når skjøter og seil skal håndteres ombord. Samtidig er seilervesten til mer midlertidig hjelp om man havner i sjøen.

Fortsatt verdenskjent

Idag er Helly Hansens fabrikker på Høyenhald historie, men HHs logo er fortsatt å se på moderne seiler- og redningsvester, sports- og fritidstøy er verden rundt

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1