<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Planlegg ditt besøk

Som følge av de nyeste nasjonale og lokale smitteverntiltak, holder vi dørene til Moss by- og industrimuseum midlertidig lukket. Vi gleder oss til å se deg og dine igjen når situasjonen tillater det.

På Moss by- og industrimuseum kan du lære om byens stolte industrihistorie. Industrien startet tidlig ved fossen, og er grunnlaget for byen oppkomst. Opplev historien tett på i den gamle møllebygningen i Møllebyen når vi åpner igjen.

Her finner du oss

  • Planlegg ditt besøk

    Moss by- og industrimuseum holder til i restaurerte lokaler i Kloster og Galla møller mellom Fossen og Lille-elv. Kloster mølle er fra 1899/1900, mens Galla mølle er fra ca. 1920. Mossefossen og området rundt ble valgt til kommunens Tusenårssted og omfatter ”Konventionsgården, Fossen og Møllene”.

Foto_Marta_Anna_Lvberg._Pa_bildet_elever_fra_Halden_vgs_2.jpg. Foto/Photo

Østfoldmuseenes døgnåpne museum

Østfoldmuseenes døgnåpne museum

Vi har mye formidling tilgjengelig på internett. Besøk oss digitalt!

Østfoldmuseene

Østfoldmuseene våren og sommeren 2020

Østfoldmuseene våren og sommeren 2020

I sommer satser vi særlig på aktiviteter ute i våre parker, hager og kulturlandskap, og det blir Barnas Museumsstafett i år også! Museet håper publikum vil sette pris på å kunne møtes på våre arenaer, og vi lover gode publikumsopplevelser fra 20. juni.

Østfoldmuseene  10. aug. 2020

Smittevern i museene

Smittevern i museene

Det er påbud om bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand på dette arrangementet. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind. Det anbefales også å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand, for eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre.. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke mens man sitter på en fast tilvist plass eller ved et bord på serveringssted.

Østfoldmuseene følger de til enhver tid oppdatere bransjerådene for smittevern, og alle besøkende til våre museer skal kjenne seg ivaretatt. Vi vil legge til rette for at sosial avstand kan opprettholdes, og strenge hygienerutiner vil bli fulgt. Publikum vil få grundig informasjon om trygge bevegelsesmønstre og digitale betalingsløsninger. Vi gjør oppmerksom på at der vil bli begrensinger på hvor mange mennesker som kan komme inn i bygninger og utstillinger, så noe ventetid må påregnes dersom pågangen blir stor. Museets ansatte er pålagt å registre besøkende for at smittesporing skal kunne foretas i etterkant om nødvendig.

Les mer om våre til enhver tid oppdatere råden for smittevern

Østfoldmuseene

DSC_0196_2.JPG. Foto/Photo

Torderøds kvinner - en dramatisert omvisning

Torderøds kvinner - en dramatisert omvisning

Velkommen til en privilegert verden, en verden der mennene bestemmer, eller?

Torderød  20. juni – 2. aug. 2020 Kl. 13 og kl. 15
funkis.jpg. Foto/Photo

Sommeren på Moss by- og industrimuseum

Sommeren på Moss by- og industrimuseum

Velkommen til hjemme-sommer på museet og lær din by enda bedre å kjenne.

Moss by- og industrimuseum, Moss  20. juni – 16. aug. 2020 kl. 11.00 – 16.00
MBIF.2000.014-131.jpg. Foto/Photo

Arven fra 1913 – Gustaf Lindmans fotografier

Arven fra 1913 – Gustaf Lindmans fotografier

Bli med på en tidsreise!

Museumsbutikken på Moss by- og industrimuseum

Museumsbutikken på Moss by- og industrimuseum

Moss by- og industrimuseum, Moss

Tilgjengelighet

Tilgjengelighet

Vi ønsker alle velkommen til å besøke museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gjennomgående gode og smidige opplevelser.

MBIF.2000.014-131.jpg. Foto/Photo

Finn huset!

Finn huset!

Bli med på Barnas museumsstafett på Moss by- og industrimuseum i sommer!

20. juni – 16. aug. 2020 kl. 11.00 – 16.00 Torsdag - Søndag
IMG_0696.JPG. Foto/Photo

Sibbern-portrettene gjennom 300 år.

Sibbern-portrettene gjennom 300 år.

Et møte med embetsmannfamilien Sibbern sett gjennom kunstnerøyne. Her får du blant annet møte eidsvollsmennene Valentin Christian Wilhelm og Henrik Frederik Arild Sibbern og statsminister Georg Christian Sibbern. Utstillingen vil stå i Konvensjonsgården.

Konvensjonsgården, Verket 22  27. juni – 23. aug. 2020 kl. 12.00 – 16.00 Mandager stengt