<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Med løs jakke gjennom funkisbyen Moss

Bli med når vi legger funkisbyen Moss under lupen. Konservator NMF Camilla Gjendem tar oss med tilbake til 1930-tallets Moss.

  •  (Foto/Photo)

Moss er en by som har fått lov til å vokse fram i rykk og napp, uten tydelige spor etter helhetlige løsninger skissert med passer og linjal ved arkitekters og byplanleggeres tegnebrett. Men visste du at byen for snart hundre år siden var preget av funksjonalismen, en internasjonal retning i arkitekturen som forsøkte å skape orden i kaoset? Funksjonalismens arkitekter byttet ut utsmykninger, smårutete vinduer og snirklete smijernsbalkonger med rene linjer, store vinduer og skipsrekkverk. I tillegg til Parkteateret, Parkgården og Krematoriet, ble boligområdene på Thorneløkka og i Fjordveien i Moss bygget i tråd med funksjonalismens kjærlighet for det åpne og det enkle. Men hvordan kom funksjonalismens ideer til Moss? Og hvem var folka som forsøkte å sette dem ut i live?

Bli med når vi legger funkisbyen Moss under lupen. Konservator NMF Camilla Gjendem tar oss med tilbake til 1930-tallets Moss. Hun skal vise oss storslåtte funkisplaner som ble realisert, men også glimt fra en fremtidsby som aldri kom lenger enn til tegnebrettet. Vi får også besøk av Siv Jannicke Olsen. Hun bor i oldefarens funkisvilla som er et av de beste eksemplene på stilretningen i Moss. Hvordan syns hun det er å leve i arven etter funkisbyen Moss i dag?

Arrangementet foregår i sin helhet inne på House of Foundation. Henrich Gerners gate 12, 1530 Moss

ARRANGØR: Moss by- og industrimuseum, i samarbeid med House of Foundation og WIDUNDERBAR