<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Hageutstillinger på Rød Herregård

Det flotte hageanlegget på Rød Herregård har en over 300 år lang historie. I år setter vi opp to hageutstillinger – en i Rødshagen og en i Galleri Rød.

  • ​En hage i endring utstilling (Foto/Photo)
    Brita Flor

​En hage i endring

I Rødshagen kan du se «En hage i endring» - en utstilling der du på ulike steder i anlegget finner plansjer med bilder som viser hvordan hagen har sett ut – og endret seg – gjennom tidene.

«En hage i endring» er et første resultat av forprosjektet «Rød herregård – et viktig kulturminne i Haldenvassdragets utløp». Dette prosjektet går ut 2021 og er finansiert av Viken fylkeskommune, Sparebank 1 Stiftelsen og Halden kommune. ​

"En hage i endring" er tilgjengelig hele døgnet hele året.

  • Til lyst og nytte utstilling (Foto/Photo)
    Brita Flor

Til lyst og nytte

Vil du lære mer om Rødshagen og andre hager i Haldenområdet, samt hagers rolle som kunst- og kulturhistoriske uttrykk? I Galleri Rød har vi satt opp utstillingen «Lyst og nytte». Den tar for seg de europeiske idealene for ulike typer hager, og viser hvordan de slo rot også i hjemlig jord. Lokale hager av forskjellige slag presenteres her i tekst, bilder og utvalgte gjenstander. 

"Til lyst og nytte" ble første gang vist i 2013, og var et samarbeid mellom flere museer.​  Den er åpen lørdager og søndager t.o.m. søndag 13. september 2020.

Utstillingene har gratis inngang.