<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

KulTURvandring: Røds hage

Bli med på vandring gjennom den spennende herregårdshagen! På Rød forvalter vi en over 300 år lang historie og både hus og hage har mye å fortelle. Her finnes gamle plantesorter, fredede trær, flere bygninger inkludert en Bjørnegrotte og en egen besøksbigård!

 • Berit Swensen
  Berit Swensen

I 2019 startet arbeidet med en ny skjøtselsplan for Rød Herregård, som med tiden vil gi hagen et riktigere uttrykk. Bli med hagehistoriker Berit Swensen gjennom Røds hage og park.

Berit Swensen (f. 1960) er biolog med hovedfag i plantefysiologi fra Universitetet i Oslo, og har en doktorgrad fra Norges  UMB – Universitetet for miljø- og biovitenskap innenfor jordkultur og prosesser i jord.
Hun har i de siste årene deltatt aktivt i arbeidet til Biologisk-dynamisk Forening, og bidratt blant annet med artikler i tidsskriftet «Herba», hvor hun også for tiden er redaktør. I tillegg har hun holdt flere foredrag og kurs om matkvalitet og ernæring.

Les mer om årets KultTURvandringer i Halden her. 

Smittevern

Maks antall deltakere: 50 personer. Denne vandringen er gratis. Hold 1 meters avstand til de andre deltakerne hvis dere ikke er i samme husstand.

 • Fra hagevandringen på Rød
  1/4
  Fra hagevandringen på Rød Kristin Søhoel
 • Rød Herregård sett fra parken
  2/4
  Rød Herregård sett fra parken Kristin Søhoel
 • Trærne på Rød
  3/4
  Trærne på Rød Kristin Søhoel
 • Gullregn på Rød
  4/4
  Gullregn på Rød Andreas Skauen Pedersen