- 1/1
Thomas Andersen
Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin
Bli med på tradisjonsrik Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin, med pilegrimer, rømmegrøt og historisk atmosfære i hjertet av Sarpsborg.
Bli med på tradisjonsrik Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin, med pilegrimer, rømmegrøt og historisk atmosfære i hjertet av Sarpsborg.
Siden 1916 har Olsok, Olav den helliges dødsdag, blitt markert i Sarpsborg. Nå inviterer vi igjen til den tradisjonsrike Olsokgudstjenesten på historisk grunn i Ruinparken ved Borgarsyssel Museum – stedet der Olav den hellige selv grunnla byen i 1016.
Dagen innledes med at pilegrimer ankommer museet etter vandring fra Skjeberg kirke. Fra kl. 15 byr museumskaféen på rømmegrøt, før gudstjenesten starter kl. 18 i St. Nikolas kirkeruin. Gudstjenesten arrangeres av Den norske kirke i Sarpsborg, og er en del av Olavsdagene 2025.
Arrangementet er åpent for alle. Fullstendig program og informasjon om billetter finner du på olavsdagene.no/olsok.
Om Olsok i Sarpsborg
Olav den hellige har en sentral plass i norsk historie – både som helgen og som nasjonsbygger. Sarpsborgs tilknytning til Olav strekker seg tilbake til byens grunnleggelse, og Olsok har blitt markert her hvert år siden byens 900-årsjubileum i 1916.
Olsokfeiringen i Sarpsborg har dermed både lokal, nasjonal og historisk betydning, og danner en naturlig del av veien mot Nasjonaljubileet i 2030.
Praktisk informasjon
-
Dato: 29. juli 2025
-
Tid: Rømmegrøt fra kl. 15, gudstjeneste kl. 18
-
Sted: St. Nikolas kirkeruin, Ruinparken, Borgarsyssel Museum
-
Billetter og program: olavsdagene.no/olsok
- Arrangør: Den norske kirke i Sarpsborg
Tilgjengelighet ved Borgarsyssel Museum
Vi ønsker at alle skal kunne ha en god opplevelse og vil derfor informere om tilgjengeligheten på vårt museum.
Friluftsmuseet: Området består av en samling hus og bygninger som dessverre ikke har gjennomgått tilpasninger for funksjonsnedsettelser. Dette kan påvirke tilgjengeligheten for noen besøkende. Underlag: Vær oppmerksom på at gangveiene og områdene rundt friluftsmuseet er gruslagt, noe som kan gjøre fremkommeligheten utfordrende for rullestoler og barnevogner.
Olavs hall: Formidlingsbygget Olavs hall er universelt tilrettelagt med innvendig ramper, teleslynge i museumsbutikk/cafe og heis for å komme opp i toppen av tårnet. Vi har også handicaptoalett i bygget.
For ytterligere spørsmål eller informasjon om tilgjengelighet, vennligst kontakt oss på forhånd.