<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Sesongåpning Borgarsyssel Museum

Velkommen til en ny sommersesong på Borgarsyssel Museum! Dyrene er på plass i Barnas gård, flere av de gamle stuene er åpne og 1700-talls huset Snekkenes åpner i ny drakt og innbyr til en sanselig reise tilbake til slutten av 1700-tallet.

  • Foto: Østfoldmuseene/Øyvind Andersen (Foto/Photo)
    1/1
    Foto: Østfoldmuseene/Øyvind Andersen

Denne dagen kan du også se soldater fra 1700-tallet. Norske Geworbne Infanterie Regiment holder vakt og gir liv til historien.

I Olavs hall kan du bli med på en nostalgisk reise hundre år bakover i tid i den nye jubileumsutstillingen «SarpeDiem – hundre år med museum og folk».

I Olavs hall kan du også se Sørnesuret – et av verdens mest kompliserte astronomiske ur, laget av Rasmus Sørnes. Hør historien om mannen fra Sola som lagde de mest utrolige finmekaniske urverk og innretninger, uten noen formell urmakerutdannelse.

Kafeen og museumsbutikken er åpen og her kan du få kjøpt kortreist is fra Bamsrudlåven, nystekte vafler og enkle lunsjretter.