<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Utleielokale Elingaard Herregård

Lyst til å feire din store dag på Elingaard Herregård? Elingaard gir ethvert arrangement en historisk, personlig og unik ramme, og er like populær både til bryllup som til møter og konserter.

Østfoldmuseenes håndtering av smittevernskrav for utleie av lolaker

Østfoldmuseenes håndtering av smittevernskrav for utleie av lolaker

Private sammenkomster på offentlig sted eller i leid/lånt lokale kan gjennomføres med inntil 100 deltakere.

I private sammenkomster på offentlig sted eller i leid/lånt lokal er det tillatt med inntil 100 personer. Antallsbegrensningen er den samme uavhengig om sammenkomsten holdes innendørs eller utendørs. Det oppfordres fortsatt til å arrangere ute heller enn inne.
Personer som er beskyttet telles med i det totale antallet.

Alle private sammenkomster i leid/lånt lokale må ha en ansvarlig arrangør som sørger for at gjennomføringen er i tråd med smittevernreglene. Arrangøren kan være en privatperson eller en profesjonell aktør (f. eks. utleier eller de som drifter serveringsstedet). De som er til stede skal informeres om hvem som er arrangør og kan kontaktes ved spørsmål om smittevern.

Ansvarlig arrangør har følgende plikter:
Sørg for at gjestene kan holde én meters avstand, målt fra skulder til skulder (unntatt personer fra samme husstand). Unntak fra avstandsregelen gjelder for gruppene angitt i covid-19-forskriften § 13c.
Iverksett tiltak som bidrar til at syke ikke er til stede.
Gjør det mulig å ivareta god hygiene ved ankomst og underveis i arrangementet.
Skriv ned navn og kontaktinformasjon hvis det er nødvendig for å ha oversikt over deltakerne ved en eventuell smittesporing. Slett informasjonen etter 14 dager.
Sørg for at det er minst ett sete mellom deltakere på samme rad på arrangementer med fastmonterte seter (unntatt personer fra samme husstand) og at det er én meters avstand mellom deltakerne i alle retninger.

Personer som ikke er beskyttet bør fortsatt begrense sosial kontakt mest mulig. Reduser antall personer du har nærkontakt med, og ikke bytt nærkontakter for ofte. Velg heller et lite antall personer du kan omgås jevnlig over tid.
Personer som er beskyttet kan ha nær sosial kontakt med andre beskyttede og ubeskyttede som ikke er i risikogruppen.

  •  (Foto/Photo)

Elingaard herregård har en spennende historie med storpolitikk og kvinnehistorie. Det er heller ikke fritt for at det spøker på herregården, noe både gjester, fastboende og tjenestefolk har erfart.

Elingaard har sine adelige røtter helt tilbake til 1300-tallet da herregården var i kongsslektningers eie. Mest kjent er det sannsynligvis at Jens Bjelke residerte her på 1600-tallet , og at familien Huitfeldt eide herregården på 1700-tallet. 

Herregården brant ned i 1746 og ble bygd opp igjen i 1749 – stort sett slik den står idag. Elingaard Herregård eies av Østfoldmuseene-Fredrikstad Museum og er arena for mange av museets varierte og spennende arrangementer, i tillegg til å være tilgjengelig for utleie.

Brudepar_ved_piano_i_salongen._Foto_Morten_Obbink.jpg (Foto/Photo)

Priser og fasiliteter

Å leie Elingaard en helg koster 16 000,- i sommersesongen (1. april – 30. september), og 10 000,- i vintersesongen (1. oktober – 30. mars).

Da har du herregården fra fredag  ca 11.00,  hele lørdag,  og søndag fram til 11.00. (Kan endres til søndag kl.13.00 utenom hovedsesong sommer).

Å leie herregården en ukedag – mandag til torsdag –  koster 4500,- Leieprisene inkluderer bruk av hvite duker og damaskservietter.

Vi gir også skreddersydde pristilbud ved arrangementer av annen art enn vanlig leie, feks konserter, foredrag o.l.

Utleieområdet på herregården omfatter

  • Pyntet spisesal på Elingaard Herregård (Foto/Photo)
    Pyntet spisesal på Elingaard Herregård Morten Obbink

Spisesalen – som tar maks 50 personer til bords

Salongen – romslig og koselig salong til kaffeservering, velkomst osv.

Havestuen – lys og trivelig stue med utgang til Elingaards flotte hage – nyrestaurert både utvendig og innvendig, stod ferdig høsten 2017.

Kjøkkenet – romslig og velutstyrt kjøkken til leietakers disposisjon, med alt av servise og utstyr du måtte trenge, både til matlaging, servering og bespisning.

Overnatting

  • Bryllupssuite på Elingaard Herregård (Foto/Photo)
    Bryllupssuite på Elingaard Herregård Morten Obbink

Det er muligheter for overnatting på herregården, det fins 9 senger i hovedhuset, fordelt på 4 doble rom og ett enkelt, disse inkluderer den vakre nyrestaurerte havesuiten over inngangspartiet mot hagen, denne fungerer som brudesuite ved bryllup.

Overnatting koster kr 600,- per pers pr natt på herregården, havesuiten koster kr 1500,-. 

Det kan også være muligheter for opptil 9 senger til,  i Stabburet utenfor. Disse rommene koster kr 500,- per pers pr natt. Vi gjør oppmerksom på at Stabburet er vinterstengt.

Soverommene på herregården er helt spesielle, oppusset av Fredrikstad Museum, og holdt i gammel stil. Alle soverom har egen vask, og det fins felles toalett, og felles bad, både på Stabburet og i hovedhuset.

Omvisninger

Vi tilbyr også omvisninger på herregården. Som et spennende og interessant innslag i ditt arrangement, da Elingaard byr på mye og fascinerende historie! 

Våre flinke guider tar dere med tilbake i tiden og gjennom hele herregården, også museumsdelene, som ellers er stengt for leietakere.

Omvisninger kan også bestilles utenom leie av herregården, og koster kr 2500,- per gruppe på inntil 25 pers.

NB: Selskap som leier herregården  kan tas som en enkelt gruppe uansett antall. Ta kontakt for mer informasjon, avtale om visning og booking!

Østfløya

Kan også leies i forbindelse med ditt arrangement, et lyst og flott lokale med god akustikk – plass til ca 50-60 stoler. Det står et flott flygel i Østfløya, og lokalet er spesielt godt egnet til foredrag/konserter.

Det koster kr 2000,- å leie Østfløya. Østfløya har egen inngang.

Høvelbygningen

Kan også leies, den ligger tvers over veien for herregården. Her er det plass til ca 20 personer til bords.

Begrensede kjøkkenmuligheter. Å leie høvelbygningen en dag koster kr 1500,-.

Det gis ikke tilgang til herregården ved leie av Høvelbygningen, med mindre dette er avtalt med museet.

Kontakt bookingansvarlig

Lande_Christine_BW.jpg. Foto/Photo

Christine Lande

Christine Lande

Booking-/arrangementsansvarlig | Arenakoordinator Kongsten Fort

Fredrikstad Museum