Hopp til hovedinnhold

Vinterferien på Fredrikstad Museum

I vinterferien får publikum prøve seg som den hemmelige agenten Agent Askeladden i den nye utstillingen Østfold i krig 1939-1945: Operasjon Polar Bear.

  • Agent Askeladden
    1/1

Om Agent Askeladden

Se for deg at det er den andre verdenskrig og du er en hemmelig agent. Din jobb blir å snappe opp viktig informasjon, men det må gjøres uten at fienden oppdager deg!
Finn de skjulte ledetrådene som er gjemt i utstillingen og oppdag ting som ikke alle ser.
Agent Askeladden passer best for barn i alderen 9 - 12 år, men voksne kan også synes dette er morsomt.


  • 1/6
  • 2/6
  • 3/6
  • 4/6
  • 5/6
  • 6/6

Andre tilbud på museet:

Bar 1567 og Tidslinjen
Dette er en utstilling i to deler. Ved å besøke begge utstillingsdelene får du mulighet til å ta inn historien med flere sanser. I Bar 1567 i museets første etasje blir du møtt av en museumsvert som serverer deg historie på en helt ny og innovativ måte. Dette er - så vidt vi vet - verdens første og eneste historiebar! Ved bruk av teknologi og nye fortellingsgrep blir du sugd inn i historien på en måte du aldri har opplevd tidligere.

I museets 2. etasje finner du Tidslinjen. Her kommer du tettere på gjenstandene og kan fordype deg i historien og menneskene. I Tidslinjen kan du lære om byens historie gjennom en kronologisk utstilling som viser gjenstander fra byens lange historie, bundet sammen gjennom tekster om mennesker som har bodd her. Finn lommeboken til Peter Bull, byens rikeste mann på begynnelsen av 1800-tallet. Se skålgropssteiner og pilspisser fra lenge før byen ble en by. Studer fot- hals- og armjernene som byens festningsslaver, de dømte straffangene, måtte gå med. Lær om Katti Anker Møller, som kjempet for rettighetene til barn og ugifte mødre.

Museumsbutikken holder åpent alle dager, kanskje finner du en gave til deg selv eller andre?

Inngang
Barn 6-17 år/student kr 40
Voksen kr 90
Familie (Inntil 2 voksne og 4 barn) kr 200
Gratis inngang med årskort

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1