Hopp til hovedinnhold

Sommer på Kanalmuseet

Bruk en sommerdag i slusebyen Ørje og besøk Kanalmuseet der du kan få vite mer om tømmerfløting, kanalbygging og naturen i Haldenvassdraget.

Kanalmuseet holder idyllisk til i det gamle tresliperiet på Ørje Brug. Vår nærmeste nabo er Ørje sluser som siden 1860 har transportert tømmer, slepebåter og lysttrafikk. Hos oss kan du fordype deg i historien om hvordan vannveiene i vassdraget har vært brukt til tømmerdrift, og så tilbyr vi alltid en mini-omvisning om Norges første, og kanskje største, kanalingeniør Engebret Soot.

Museet har også en mangfoldig naturhistorisk utstilling hvor du kan se et utvalg av vassdragets planter og dyr på nært hold. Hver tirsdag, torsdag og søndag kl. 13.00 mater vi fiskene i akvariene våre og forteller samtidig litt om de ulike fiskeartene i Haldenvassdraget.

  • 1/1

For de som vil oppleve Ørje sluser og vannveiene i Haldenkanalen på nært hold, har vi kanoer til utleie med årer og flytevester inkludert.

For mer informasjon om kanoutleie:  https://ostfoldmuseene.no/kanalmuseet/utleie/kanoutleie

For mer informasjon om slusetider på Ørje:  https://www.visitoestfold.com/no/haldenkanalen/fritidsbat/Tider-og-priser-for-slusing/

Inngangspriser til museet:
Billetter: Voksne kr 80 kr, Barn og ungdom kr 40, Familie kr 200
Gratis inngang med Østfoldmuseenes årskort.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1