<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Sommer med Østfoldmuseene

Vår- og sommerprogrammet til Østfoldmuseene måtte legges bort i forbindelse med koronautbruddet. Nå åpnes samfunnet igjen forsiktig, og museet har satt sammen en litt annerledes sommersesong tilpasset smittevernkravene og tilgjengelige ressurser.

  • Marta Anna Løvberg

 I sommer satser vi særlig på aktiviteter ute i våre parker, hager og kulturlandskap, og det blir Barnas Museumsstafett i år også! Museet håper publikum vil sette pris på å kunne møtes på våre arenaer, og vi lover gode publikumsopplevelser fra 20. juni.

- Vi kommer tilbake til mer om Barnas museumsstafett når sommerferien virkelig nærmer seg, men alle barnefamilier må holde seg klare,oppfordrer direktør Hege Hauge Tofte.

Fredriksten Museum og Rød Herregård i Halden, Fredrikstad Museum i Tøihuset, Kystmuseet Hvaler, Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og Haldenvassdragets Kanalmuseum i Marker vil i tidsrommet 20. juni til 16. august holde åpent fem dager i uka, onsdag til søndag fra kl 11-16.

- På Rød Herregård kan barna lære om bienes forunderlige verden og ta en titt inn i bikuben vår,forteller avdelingsdirektør Lillian Nyborg.

- Vi er derfor ekstra glade for det gode samarbeidet Borgarsyssel Museum har med Kalnes videregående som gjør at vi også i år kan ha Barnas gård åpen, sier avdelingsdirektør Bård Alsvik.

Moss by- og industrimuseum vil i tidsrommet 20. juni til 16. august holde åpent fire dager i uka, torsdag til søndag fra kl 11-16.

- Vi gleder oss til å vise frem den fine fotoutstillingen vår med bilder av Moss for om lag hundre år siden. I tillegg skal vi ta byrommet i bruk og gi publikum mange fine historiske vandringer i sommer, sier avdelingsdirektør Bård Alsvik.

Folkenborg Museum på Mysen i Indre Østfold vil i tidsrommet 20. juni til 16. august holde åpent hver søndag fra kl 11-14.

- Vi har et meget godt samarbeid med Eidsberg historielag på Folkenborg, og nå jobber vi med å fylle noen av husene våre med nye barneaktiviteter,sier avdelingsdirektør Bård Alsvik hemmelighetsfullt.

Elingaard Herregård i Onsøy vil i tidsrommet04. juli til 9. august. holde åpent lørdager og søndager kl. 11-16. 

- Vi er stolte av å kunne vise fram Eingaard Herregård ferdigrestaurert utvendig og innvendig, og å fortelle om stedets fasinerende historie,sier avdelingsdirektør Gaute Jacobsen.

Det vakre hageanlegget på Stordal Kultursenter er i ferd med å ikle seg sommerdrakten og venter på innrykk av folk med piknikkurver og god tid. Anlegget vil være ubemannet.


Smittevern i museene

Østfoldmuseene følger de til enhver tid oppdatere bransjerådene for smittevern, og alle besøkende til våre museer skal kjenne seg ivaretatt. Vi vil legge til rette for at sosial avstand kan opprettholdes, og strenge hygienerutiner vil bli fulgt. Publikum vil få grundig informasjon om trygge bevegelsesmønstre og digitale betalingsløsninger. Vi gjør oppmerksom på at der vil bli begrensinger på hvor mange mennesker som kan komme inn i bygninger og utstillinger, så noe ventetid må påregnes dersom pågangen blir stor. Museets ansatte er pålagt å registre besøkende for at smittesporing skal kunne foretas i etterkant om nødvendig.

Hva skjer etter sommerferien?

Østfoldmuseene vurderer løpende hvilke muligheter vi har for å holde åpent i skuldersesongen på sensommeren og tidlig høst. Vi kan per nå ikke planlegge for større arrangementer, men vil forsøke å lage et tilpasset program. Når skolene har fått erfaring med nye smittevernregler vil museene i samarbeid med lærerne tilby tilrettelagte pedagogiske programmer. Vi forventer imidlertid begrenset kapasitet.

Gled dere til sommer med Østfoldmuseene!

Kontaktperson: