Hopp til hovedinnhold

Dette skjer i Østfoldmuseene

Kommende arrangementer og aktiviteter i 14.juni

Museumskafeen i Fayegården

Museumskafeen i Fayegården

Du får salater, supper, pastaretter og sjenerøse smørbrød servert med byens beste utsikt. Ønsker du bare å ta med en bok eller avis og lukke hånden om varm og god keramikk, kan museumskafeen by på både kaffekopp og bakst også.

Halden museum, Fayegården  Tirsdag, torsdag og fredag 14. juni – 31. des. 2024 kl. 10.00 – 15.00 Åpent tirsdag - fredag

Sommer på Fredrikstad Museum

Sommer på Fredrikstad Museum

Fredrikstad Museum ligger i ærverdige Tøihuset i Gamlebyen, med inngang fra Tøihusgaten, hvor de har både faste og temporære utstillinger. Fredrikstad museums faste utstilling viser Fredrikstad historie gjennom menneskene som har levd i byen og foregår i to etasjer.

SOMMERÅPENT
Fredrikstad museum, Tøihuset i Gamlebyen  14. juni – 1. sep. 2024 kl. 11.00 – 16.00 Åpent alle dager.

Agent Askeladden

Agent Askeladden

Fredrikstad Museum inviterer alle eventyrlystne familier til en spennende og interaktiv opplevelse med vårt nyeste spill for barn: Agent Askeladden. Bli med på en fengslende reise gjennom tid og historie, hvor barna dine blir hovedpersonene i sitt eget spioneventyr!

BARNEAKTIVITET
Fredrikstad museum, Tøihuset i Gamlebyen 

Aktuelle utstillinger på Fredrikstad Museum

Aktuelle utstillinger på Fredrikstad Museum

Fredrikstad Museum byr på minnerike opplevelser for hele familien. Dykk ned i byens fascinerende historie i den interaktive utstillingen "Bar 1567" og utforsk de levde livene, drømmene og skjebnene bak Fredrikstads gater. For historieskatteracere kan "Tidslinjen" gi dypere innsikt i hvordan byen har formet og blitt formet av innbyggerne gjennom århundrene. Opplev andre verdenskrigs dramatiske hendelser i Østfold på nye engasjerende måter i familievennlige "Østfold i krig 1939-45 Operasjon Polar Bear".

UTSTILLINGER
Fredrikstad Museum - Tøihuset 

Aktuelle utstillinger på Halden Museum - Fayegården

Aktuelle utstillinger på Halden Museum - Fayegården

"Halden kan: fabrikker & folk" hyller byens gründere og arbeidere som bygget en produktiv by på 1800- og 1900-tallet, med fokus på bomullspinneri, jernstøperi, skotøy- og reiseeffektindustri. "Janken – den fektende damen" forteller om haldenseren Janken Wiel-Hansen, født i 1868, som ble kjent som en teaterentusiast og fektemester i Stockholm, og som utfordret samtidens kjønnsnormer.

Halden museum - Fayegården  14. juni – 1. sep. 2024 kl. 11.00 – 15.00 Åpent alle dager

Forlatte hus - en fotoutstilling

Forlatte hus - en fotoutstilling

Denne sommeren har du muligheten til å oppleve et utvalg av Brit Marie Bye arbeider på Borgarsyssel. I tårnet kan du utforske forlatte hus fra vår nordlige landsdel og den urørte naturen som omgir dem.

TEMPORÆR UTSTILLING
Borgarsyssel Museum, Sarpsborg  14. juni – 29. sep. 2024 kl. 11.00 – 16.00 Alle dager unntatt mandag
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1