-
Kaffekos i hagen på Kjos, Skiptvet ca. 1927. Datter Olga Hansen f. Skipperud, Oslo, barnebarn Marit Skipperud , kjos og Anette Skipperud f. Saxebøl F.1852 D.1930 - g.m. Martin Skipperud, Kjos. ØFB.1994-00466. Bildet er hentet fra digitaltmuseum.org
Forsknings- og innovasjonsprosjektet skal undersøke hvordan mathistorier kan brukes til verdiskaping, bærekraft og innovasjon i matnæringen, inkludert museene. Forskere fra fagfelt som sosiologi, historie, gastronomi og entreprenørskap deltar, sammen med kultursektoren, bønder og kokker.
FoodStories ledes av Annechen Bahr Bugge ved OsloMet og bygger videre på tidligere forskning om mat som kulturarv. Finansiert av Forskningsrådet, vil prosjektet levere ny kunnskap om hvordan norsk matkultur kan styrke lokal matproduksjon, redusere matsvinn og skape nye kulinariske produkter tilpasset dagens forbrukere.
Østfoldmuseene og Maihaugen har ansvar for arbeidspakken Museal samskaping, som skal utforske museers rolle i å formidle bærekraftig kulturarv. Resultatene vil bli formidlet gjennom forskningsartikler, utstillinger og foredrag.
Les mer om FoodStories på Østfoldmuseenes forskningsnettsider – og følg gjerne prosjektet videre på Facebook-siden «FoodStories», for oppdateringer og innsikt i Norges kulinariske arv.